Bonjour in de collegezaal

Na de snelle opkomst van het digibord in het onderwijs is nu de beurt aan de tabletcomputers zoals de iPad en de Samsung Tablet. Er wordt op vele scholen en door vele docenten al geëxperimenteerd met de mogelijkheden van een tablet. In combinatie met een digibord of touchscreen kan een tablet een grote toegevoegde waarde hebben. Wanneer je je tablet linkt aan je digibord kun je vanaf een afstand je digibord besturen, aantekeningen maken bij lessen maar ook de geweldige educatieve apps die er al zijn gebruiken via projectie op je digibord. Maar hoe doe je dat dan? En welke apps zijn daarvoor geschikt?

Ik heb bij de UvA, sinds vrijdag 8 juni op de locatie Amsteldijk, een test opstelling geimplementeerd. Hierdoor is het mogelijk om content op je iPhone, iPad of iPod touch draadloos met Apple TV naar de beamer en luidsprekers te streamen. Daarnaast kun je ook met een Android device eenvoudig een verbinding maken met de AppleTV  opstelling (bijvoorbeeld met ZappoTV)

Ik ben van mening dat het onderwijs bij oa. de UvA en HvA deze nieuwe toepassing goed kan gebruiken.

Op vrijdag 15 juni 2012(15:00) en woensdag 20 juni 2012(15:00) geef ik een demo van de voor- en nadelen. De presentatie kun je hier alvast bekijken. Bonjour in de collegezaal bij de UvA.

 

Ik ben benieuwd of ik iemand enthousiast kan krijgen om een pilot met AppleTV op te mogen starten.

Geef een reactie