eduroam

In 2002 heb ik samen met collega’s van UTwente en SURFnet (Klaas Wierenga) de eerste testen mogen uitvoeren met eduroam in Nederland.

Innovatieflyer SURFnet 802.1x : Ontstaan van #eduroam

Het eduroam initiatief begon in 2002 tijdens de voorbereiding van de TF-Mobility task force, waarbij SURFnet het idee deelde om een op radius gebaseerde infrastructuur te combineren met IEEE 802.1X technologie. Dit maakte het mogelijk om netwerk toegang te verlenen aan roaming gebruikers tussen onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Ik heb toen samen met Alfa en Ariss(Tom Rixom) de eerste X-supplicant (EAP-TTLS) client getest om onderwijs Nederland toegang te kunnen geven tot eduroam. (Inmiddels is eduroam wereldwijd beschikbaar, zie ook eduroam)

Sindsdien ben ik een Wi-Fi passionist. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring als Wi-Fi Consultant en medeverantwoordelijk voor het grootste educatie draadloze netwerk van Nederland.

WiFision Enterprise Wireless Consultancy is eduroam Service Provider(eSP) Als eSP mogen wij ten behoeve van het onderwijs en onderzoek eduroam op  locaties ter beschikking stellen. WiFision kan u hierbij helpen. Wilt u hier meer over weten neem dan contact met mij op.