Diagnostische Wi-Fi applicatie voor Apple Lion

Sinds Mac OS X Lion heeft Apple een diagnose applicatie voorzien waarmee draadloze Wi-Fi verbindingen kunnen worden geanalyseerd. Dankzij de applicatie kun je de prestaties controleren, de draadloze activiteiten vastleggen, onbewerkte frames opslaan (raw data) en de logbestanden voor foutopsporing inschakelen.

In Mountain Lion heeft deze applicatie een update gekregen. Vanaf nu is het ook mogelijk om naar beschikbare draadloze netwerken te zoeken en hiervan allerlei informatie te bekijken. Deze informatie houdt in: de BSSID, kanaal, band breedte, beveiligingstype, signaalsterkte, ruis, protocollen, enzovoorts.

De diagnostische Wi-Fi applicatie kun je opstarten via het Wi-Fi menu in de menubalk van OS X. Klik met behulp van de option⌥-toets op het Wi-Fi icon in de menubalk en selecteer de optie ‘Open diagnostische Wi-Fi-info’. Via de menubalk selecteer je nu de optie: Diagnostische Wi-Fi-info ▸ Archief ▸ Netwerkhulpprogramma’s.

Naast de Wi-Fi informatie kan je de Bonjour-voorzieningen die actief zijn op je netwerk terugvinden via het tabblad ‘Bonjour’.

Voor de gemiddelde OS X gebruiker is deze applicatie niet nuttig, omdat deze de nodige technisch kennis van Wi-Fi netwerken vereist.

Bron : http://www.appletips.nl/

Geef een reactie