Lokaliseer je collega’s met ‘UniCon UvA’

unicon UvAMet de APP ‘UniCon UvA’ ​kun je je collega’s en/of vrienden makkelijk vinden.  Door een ‘connectie’ met je vrienden te maken, kun je hun verblijfplaats zien.

Als je gebruik wilt maken van de APP zal je eerst d.m.v. een SMS het (Android/Apple) device moeten aanmelden. Hierna kijkt de APP in je contactenlijst of er ‘matches’ zijn. (Net als WhatsApp). Deze ‘matches’ komen dan in je ‘Friends’ lijst te voorschijn. Als je akkoord geeft dan kan ‘de persoon’ jou ook toevoegen in ‘Find Friends’.  Je bepaalt dus zelf of je vindbaar wil zijn en voor wie!

Het is wel belangrijk om de 06-nummers van je vrienden in je contactlijst bij te houden. Op het moment dat je ook in de adresboek van je vriend of collega staat zal er een naam in de APP verschijnen met eventueel een foto. (anders zie je alleen een 06-nummer en geen naam). Zodra er een match is kun je je vrienden vinden(!)​​

Op de achtergrond wordt je eigen locatie automatisch met je vrienden gedeeld en het is mogelijk om de APP in sleep mode te zetten.  Hierdoor ben je tijdelijk niet meer zichtbaar.

De locatie die UniCon aangeeft is gebaseerd op de dichtstbijzijnde WiFi access points (beacon). Op Android maakt de APP gebruik van de standaard Android WiFi scans en zal de APP batterijduur nauwelijks beïnvloeden. Op iOS is GPS vereist voor automatische updates, wat de batterijduur lichtelijk aantast wanneer je op één van de UniCon locaties aanwezig bent.

Beschikbaar voor :

iPhone : App Store, zoek op UniCon UvA (Philipp Beau)

Android : Play Store, zoek op UniCon UvA (TVK Development)

Beschikbaar in alle openbare gebouwen van de Universiteit van Amsterdam #uva en de Hogeschool van Amsterdam #hva
 
De UniCon APP kan door iedereen (studenten/medewerkers/gasten) gebruikt worden. Uitgangspunt is dat je elkaar ‘vertrouwd” en toestemming geeft in de UniCon APP. Uiteraard moeten alle access-points (beacons) van desbetreffende locatie worden ingevoerd in een database. (kan eenvoudig uitgebreid worden)
 

UPDATE : Tijdens de SURFnet relatiedagen #SNRD14 is de UniCon APP op de locatie Langelaan 3 in Noordwijkerhout beschikbaar geweest.  Hierdoor kon je ook op de SURFnet relatiedagen elkaar eenvoudig vinden. Locatiebepaling met ‘UniCon UvA’ tijdens SURFnet relatiedagen is mogelijk met Android en Apple toestellen. Bij een Apple toestel moet je handmatig via de APP je locatie ‘refreshen’. Op een UvA/HvA locatie werkt dit  automatisch. (GPS coördinatie is in de (Apple) APP geprogrammeerd.)

Geef een reactie